Waarom zijn we bang voor succes en hoe we met deze angst kunnen omgaan?? - Easytr

The Very First Company in Timeshare Cancellation

Get A Free Consultation And $500 Off Of Your Cancellation Fee (Conditions Apply)*

Waarom zijn we bang voor succes en hoe we met deze angst kunnen omgaan??

Waarom zijn we bang voor succes en hoe we met deze angst kunnen omgaan??

Succes … krantenkoppen van populaire media, namen van cursussen en trainingen schreeuwen over hem. Het lijkt erop dat het genoeg is om een ​​training te kiezen, naar lessen te gaan en “het van de staart te vangen”. Maar om de een of andere reden blijft het leeuwendeel van het rennen voor succes uiteindelijk op dezelfde plaats of zelfs “rolt terug”. En vaak treedt een dergelijk effect op wanneer tot de top van de berg al een stenen worp is. Waarom is het zo eng voor ons om een ​​beslissende stap te zetten?

Als iets niet lukt, moet u op zoek gaan naar specifieke redenen. Hoogstwaarschijnlijk is het voor ons winstgevender om op zijn plaats in onze comfortzone te blijven, hoe somber het ook op het eerste gezicht lijkt. Succesvolle mensen kunnen alles zeggen, en hun moeras is altijd de liefste – warm, viskeus en blaast niet. En ga er eng uit.

Waar zijn we bang voor?

een. Accepteer veranderingen. Elke overwinning of prestatie is een uitgang naar een nieuwe levensronde. Alles zal niet hetzelfde zijn als voorheen. In woorden, we zijn klaar om met vertrouwen onze bereidheid voor veranderingen te verklaren. Maar in feite zijn we bang om belangrijke kleinallen te verliezen die uit het leven bestaat. We willen de gewoonten, het milieu en de levensstijl niet veranderen, we maken ons zorgen dat we het niet aan. Dus we geven terug. Soms slechts een paar stappen om te winnen.

2. Verlies de steun van geliefden. Wanneer we veranderen, kan de omgeving niet hetzelfde blijven. Nieuwe kwaliteiten en acties kunnen een negatieve beoordeling veroorzaken en zelfs jaloers op het dichtst in de buurt. Onbewust kunnen ze ernaar streven ons op hetzelfde niveau vast te houden, voorwaarden te creëren waaronder wij zelf niets willen veranderen. Helaas, in sommige gevallen komt het om ultimatums te leiden: “Ik of je nieuwe baan”.

3. Vwerk de verwachtingen niet. Erich Maria Remarke zei: “Wie op iets wacht, zal nooit teleurgesteld worden”. Helaas zijn we in het echte leven verre van dit niveau van verlichting. We verwachten van kinderen dat ze succesvol zullen worden en onze ambities, van ouders – participatie, hulp en niet -interferentie, van vrienden van bewondering en ondersteuning, van collega’s – een hoge beoordeling van onze verdiensten implementeren.

Zelfs van de verkoper in de winkel wachten we op een glimlach en een goed humeur, evenals de aanwezigheid van onderhandelingsrekeningen bij de kassa. Op dezelfde manier verwachten ze constant iets van ons en herinneren ze ons hieraan bij elke stap. En om de verwachtingen van geliefden niet te rechtvaardigen, zijn erg eng.

vier. Ga naar het valse pad. Onze hoofden zitten vol met postzegels en stereotypen. “Succesvol en rijk is gevaarlijk”, “ze brengen geen geld naar goed”, “Wil je leven – niet leunen”, “het is beter om arm en eerlijk te zijn dan een rijke fraude”. En die oorspronkelijk slecht wil zijn? Dus we trekken ons terug voor een stap van succes

, om de geneigde niet langs te rollen.

5. Haal je plaats niet op zijn plaats. Het aantal “vacatures” voor succes is beperkt. Dat wil zeggen, we kunnen iemand “gaan zitten” die beter is dan wij en deze plek meer verdient. Maar dit is hoe je je hele leven kunt doorbrengen, anderen kunt verbranden en zonder zelfs maar te denken dat er voor iedereen voldoende ruimte is.

6. Bereik de verkeerde. Het is eng om naar de top te komen en te begrijpen dat het doel oorspronkelijk verkeerd is gekozen, dat we de ladder op de verkeerde muur hebben gebracht. Hoe dan de ineenstorting van hoop te overleven?

7. Verloor de betekenis van het leven. Cherling een droom is lovenswaardig. Ze verwarmt de ziel zelfs op de koudste dagen, geeft kracht en energie voor beweging. Maar hoe sterker je het doel wilt bereiken, hoe langzaam je langzamer handelt voor de finale. Immers, als de droom uitkomt, wat dan moet doen? Hoe te leven zonder een leidende ster?

Hoe u zich kunt veroorloven om succesvol te zijn?

Veel psychologen praten over zo’n concept dat jezelf toestaat. Het mechanisme werkt onbewust, het heeft zeer diepe wortels. Maar om de kansen te vergroten, kunt u proberen:

een. Leer het nieuwe. Gebruik hiervoor elke kans: om nieuwe talen te leren door overspanningen en rollers op het netwerk, probeer nieuwe hobby’s, in plaats van een tape van sociale netwerken, lees professionele literatuur, begin ‘s ochtends of dans salsa. Wetenschappers hebben al lang bewezen dat constante training in het nieuwe bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de hersenen. Als we nieuwe neurale verbindingen vormen, maken we het leven interessanter en verzadigd en daarom productiever.

2. Vind steun van mensen met vergelijkbare interesses. Als u een bedrijf start, sluit u zich aan bij de club van ondernemers, in uw stad of online. Boeken schrijven? De weg naar de gemeenschap van de schrijver. In elke richting kunt u een gezelschap van soortgelijke mensen vinden die op het juiste moment zullen ondersteunen, vragen, helpen, helpen met een woord of bedrijf. Het is moeilijk om alleen te ontwikkelen, en het bedrijf is gemakkelijker en leuker, en de smaak van de overwinning zal worden verdeeld met. En daar kun je ook ervaren mentoren vinden die helpen om het nieuwe te beheersen met specifieke voorbeelden.

3. Maak een baan voor echte doeleinden. Is het pad dat je echt waar hebt gekozen? Beantwoordt hij uw waarden? Het is niet zo moeilijk te analyseren als het op het eerste gezicht lijkt. Het is voldoende om een ​​lijst met belangrijke levensgebieden voor u te maken en voor elk gebied om de gewenste prestaties in detail te schilderen en zonder de wens om iets te evalueren.

Wanneer u elk doel voorschrijft, sluit u uw ogen even en stel u jezelf de vraag: hoe zal ik me voelen als ik krijg wat ik wil? Zal ik aangename emoties krijgen, een gevoel van voldoening en vreugde?

vier. Visualiseer het toekomstige leven. U kunt collages maken, foto’s van succes verzamelen. Maar dit is niet nodig, het is voldoende om een ​​foto van je toekomst in de focus te houden, stel je het zo slim mogelijk voor, in detail, met behulp van alle zintuigen. Wat geluiden zullen je omringen op het punt dat je een droom verwerpt? Welke afbeeldingen zul je zien? Wat zal er ruiken? Wat zullen de objecten om je heen? En smaakt? Hoe vaker je voor je ogen door de foto’s bladert, hoe meer de hersenen aan deze afbeeldingen wennen en ze implementeren.

5. Werk met beperkende overtuigingen. Het gebeurt vaak dat negatieve attitudes in het onderbewustzijn zitten: “succesvol zijn is gevaarlijk”, “het is beter om niet uit te steken”. Ze voorkomen dat we doelen bereiken, en onze taak is om ze te vervangen door tegenovergestelde, meer constructieve. Hiervoor zijn er speciale oefeningen en methoden die zowel onafhankelijk kunnen worden toegepast als een psychotherapeut gebruiken. Het pad is niet kort en het is niet nodig om te wachten op onmiddellijke resultaten, maar als je geen pogingen opgeeft, ga verder met wat is begonnen, dan zal alles goed zijn.

6. Handeling. De belangrijkste stap die zeker zal helpen om de angst voor succes het hoofd te bieden. We moeten vooruitgaan. De weg verschijnt vóór degenen die verhuizen. Zelfs een zeer kleine stap voorwaarts is beter dan op de plek stampen. Een hard ritme helpt goed, als je in korte tijd veel dingen moet doen. Dit is natuurlijk een uitdaging voor jezelf, maar uiteindelijk zul je gewoon geen tijd hebben om afgeleid te worden door angsten. Succes zal zeker komen als je stappen onderneemt om hem te ontmoeten.

Angst voor succes: we vinden pluspunten

Angst kan interfereren, maar het heeft op zichzelf positieve punten:

  • Waarschuwt als er iets misgaat. Je kunt niet verder gaan met deze instellingen. Het is noodzakelijk om ze dringend te veranderen, op een nieuwe manier te handelen.
  • Beschermt tegen invasie van ons persoonlijke territorium. Wie weet wat er beladen is met groot succes? Misschien is er geen tijd meer of zal er 20 uur per dag werk moeten besteden? En we hebben het zeker nodig?
  • Bespaart middelen. Misschien moeten we kracht krijgen voor een beslissende eikel. Herzien prioriteiten en evalueer de reeds bereikt. Vermijd onnodige bewegingen. Angst laat je stoppen en kijk naar de situatie vanaf de zijkant.

Over de auteur

Anna Kutyavina -Psycholoog, auteur van het Fairy-Tale World Project en trainingsboek “Pigging of Desires”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *